ОГЛЯ Galactic Glitch

Galactic Glitch — це шутер із подвійним джойстиком, який здається знайомим і свіжим, пропонує унікальний поворот у жанрі, не відходячи надто далеко від його коріння. Якщо вам коли-небудь подобалося пронищувати натовпи ворогів у шутері з видом зверху, ви почуватиметеся тут як удома, але інновацій достатньо, щоб тримати вас напоготові.

По суті, Galactic Glitch — це навігація крізь лабіринт процедурно згенерованих кімнат, кожна з яких наповнена ворогами, магазинами чи телепортами. Ваша місія? Переживіть хаос, збирайте ресурси та, зрештою, зіткніться з босом, який чекає в кінці кожного рівня. Структура гри проста, але випадково згенеровані макети зберігають відчуття свіжості, гарантуючи, що кожен запуск представляє новий виклик.

Визначною особливістю Galactic Glitch є його гравітаційний промінь — інструмент, який додає розумний поворот до стандартної формули подвійних палиць. Цей промінь дозволяє захоплювати уламки, ракети та навіть менших ворогів, перетворюючи їх на саморобні снаряди. Це додаткова зброя, тож ви можете використовувати традиційну зброю, але як тільки ви навчитеся її використовувати, гравітаційний промінь для творчої боротьби з ворогами принесе неймовірне задоволення. Це додає рівень стратегії, який заохочує вас мислити за межами простого стрілянини у все, що потрапляє на очі.

Дизайн гри обслуговує різні стилі гри, що є однією з її головних переваг. Якщо ви з тих, хто любить досліджувати кожен куточок і відкривати приховані таємниці, ви знайдете багато для чого. Деякі кімнати містять додаткові випробування, які винагороджують вас потужними покращеннями — ідеальні для тих, хто любить розвивати свої навички до межі. Але якщо вас більше цікавить швидкісний біг, ви можете мчати крізь лабіринт, не звертаючи уваги на відволікаючі фактори та прямуючи прямо до боса. Існує навіть бонус за швидке проходження рівнів, що додає трохи додаткового стимулу для демонів швидкості.

Візуально Galactic Glitch — це яскравий, насичений неоном досвід, який повертає до класичних аркадних ігор, але при цьому виглядає сучасним. Конструкції кораблів елегантні, середовище різноманітне, а загальна естетика привертає увагу. Зрозуміло, що багато думали, щоб зробити гру не лише цікавою для гри, але й для того, щоб на неї було цікаво дивитися. Саундтрек ідеально доповнює дію завдяки енергійним мелодіям, які тримають вас бадьорими, коли ви пробиваєтеся через кожен рівень.

Однак, якою б приємною не була Galactic Glitch, вона не порушує шаблон. Це надійна, добре продумана гра, але вона не розширює межі того, чим може бути шутер з подвійними палицями. Для шанувальників жанру це не обов’язково погано — приємно грати у те, що здається знайомим, але пропонує достатньо інновацій, щоб усе залишалося цікавим. Але якщо ви ще не любитель шутерів із подвійними палицями, Galactic Glitch може бути не тією грою, яка вас наверне.

За своєю суттю Galactic Glitch — це стрілялка з двома палицями, тобто ви керуєте рухом свого корабля однією палицею, а іншою — прицілюєтеся своєю зброєю. Це налаштування забезпечує плавну, чутливу схему керування, яка виглядає інтуїтивно зрозумілою, особливо для гравців, знайомих із жанром. Бій стрімкий, вороги кишать з усіх боків, тому, щоб вижити, потрібні швидкі рефлекси та різка стрільба.

Те, що справді відрізняє Galactic Glitch від інших шутерів із двома палицями, — це гравітаційний промінь. Цей інструмент додає ігровому процесу фізичний поворот, дозволяючи вам творчо взаємодіяти з навколишнім середовищем. За допомогою гравітаційного променя ви можете хапати такі об’єкти, як уламки, ворожі ракети чи навіть менших ворогів, і кидати їх як снаряди. Це відкриває новий рівень стратегії, оскільки ви можете використовувати промінь, щоб звільнити простір, створити імпровізовані щити або повернути атаку ворога на них.

Хоча гравітаційний промінь необов’язковий, оволодіння ним може кардинально змінити ваш підхід до бою. Наприклад, замість того, щоб просто ухилятися від налітаючих ракет, ви можете зловити їх у повітрі та запустити назад до джерела. Це не тільки зберігає ваші основні боєприпаси, але й додає задовільний рівень винахідливості до ігрового процесу. Промінь заохочує до експериментів, винагороджуючи гравців, які думають нестандартно та використовують середовище в своїх інтересах.

Процедурна генерація гри гарантує, що кожне проходження пропонує різний лабіринт для навігації. Самі кімнати суттєво відрізняються: від бойових арен, набитих ворогами, до магазинів, де можна придбати покращення, і телепортів, які забезпечують швидкий доступ до різних частин лабіринту. Ця різноманітність зберігає кожен запуск свіжим, оскільки ви ніколи не знаєте, які виклики чи винагороди принесе наступна кімната.

Деякі кімнати також містять додаткові завдання, які ризикованіші, але обіцяють цінні нагороди. Ці випробування можуть вимагати від вас перемоги над особливо сильним ворогом або пережити хвилю ворогів, не отримавши шкоди. Виконуючи ці завдання, ви можете отримати потужні предмети, які підвищать можливості вашого корабля, даючи вам перевагу в майбутніх зіткненнях.

Galactic Glitch врівноважує дослідження зі швидкістю, дозволяючи вам адаптувати свій стиль гри. Якщо ви той тип гравців, який любить ретельно досліджувати кожен рівень, ви знайдете багато секретів, покращень і додаткових завдань, які винагородять вашу цікавість. Однак, якщо ви віддаєте перевагу більш прямий підхід, ви можете зробити прямий шлях до кімнати боса, минаючи непотрібні битви та кімнати. Гра навіть винагороджує за швидке проходження бонусами, заохочуючи багаторазове проходження з різними стратегіями.

Просуваючись лабіринтом, ви збиратимете ресурси, які можна використовувати для покращення вашого корабля. Ці оновлення варіюються від удосконалення вашої основної зброї до підвищення швидкості та міцності вашого корабля. Можливість налаштувати снарядження вашого корабля дає змогу адаптуватися до викликів, з якими ви стикаєтеся, незалежно від того, чи хочете ви зосередитися на вогневій потужності, захисті чи мобільності. Ця настройка додає геймплею глибини, оскільки ви можете експериментувати з різними збірками, щоб знайти ту, яка найкраще відповідає вашому стилю гри.

Бій у Galactic Glitch є динамічним і вимагає від вас постійного спостереження за навколишнім середовищем. Вороги відрізняються за типом і поведінкою, одні атакують вас прямо, інші атакують здалеку або використовують власні унікальні прийоми. Ця різноманітність дизайну противника гарантує, що бій залишається складним і захоплюючим протягом усієї вашої подорожі.

Бої з босами, зокрема, є родзинкою, кожна з яких представляє унікальний набір випробувань, які перевіряють ваше майстерне володіння механікою гри. Ці зіткнення складаються з кількох етапів, і вам потрібно адаптувати свою тактику в ході бою, що робить їх складними та корисними для подолання.

+ Інноваційна механіка гравітаційного променя

+ Процедурно згенеровані рівні забезпечують свіжий досвід

+ Різноманітність кімнат і викликів захоплює дослідження

+ Динамічне різноманіття ворогів і складні битви з босами

– Не містить інновацій за межі основного жанру шутера з двома палицями

– Візуальні елементи з часом можуть повторюватися

7.1

Galactic Glitch — це надійний шутер із подвійними джойстиками, який поєднує в собі класичний ігровий процес із творчим підходом завдяки механіці гравітаційного променя. Гра пропонує процедурно згенеровані рівні, різноманітні зіткнення з ворогами та поєднання стилів гри, спрямованих на дослідження та швидкість, що забезпечує повторну гру та захоплюючий бій.

Forza Motorsport спостерігає значне зниження кількості гравців.

Crash Bandicoot 5 було скасовано після трьох років розробки.