ОГЛЯ Company of Heroes: Collection

Коли мова йде про перенесення класичних ігор для ПК на консоль Nintendo Switch, Feral Interactive встановила високі стандарти з Company of Heroes: Collection. Цей всеосяжний пакет включає в себе базову гру, обидві розширення (Opposing Fronts і Tales of Valor) та значні покращення схеми управління. Під час нашого поглибленого огляду цієї іконічної стратегічної гри Другої світової війни на Switch ми дослідимо, як вона балансує складність, залучення гравців та загальний досвід гри.

Company of Heroes завжди відзначалася здатністю вплітати привабливий наратив в хаос війни. Гра відбувається під час Другої світової війни та слідує двом відмінним фракціям: військам США під час битви за Нормандію, Операцією “Оверлорд” та Звільненням Франції, відомим як Операція “Кобра”. У грі ці події пов’язані між собою інженерними кат-сценами. Незважаючи на те, що ці кат-сцени можуть не бути візуально захоплюючими за сучасними стандартами, вони виконують важливу роль – гуманізують події та змушують гравців цікавитися окремими підрозділами під їхнім керівництвом.

Однією з найбільших викликів у перенесенні складної стратегічної гри, такої як “Company of Heroes”, на консоль Switch є адаптація схеми управління. Гра була спочатку створена для миші та клавіатури, але версія для Switch вражає адаптацією схеми управління. Гравці можуть використовувати радіальне меню, утримуючи кнопку R, щоб призначити групи та швидко перемикатися між ними. Можливість видавати накази під час паузи в грі – це змінюючий гру правила момент, особливо в місіях, де кожна секунда має значення.

Меню можливостей, доступне за допомогою утримування ZR, спрощує команди одиниць та їх покращення. Наявність швидкого переміщення камери, налаштовуваного користувачем, покращує ігровий досвід. Проте варто відзначити, що гра не використовує сенсорний екран Switch під час боїв, що могло б бути втратою можливості.

Company of Heroes – це поєднання різноманітних завдань, від захоплення точок до виконання головних та побічних місій. Гравцям доводиться керувати підрозділами та стратегічно переміщуватися по полю бою. Важливість укриття показується за кольором маленького щита, зелений вказує на найефективніше укриття. Можливість будувати споруди, створювати засідки та використовувати супресійну тактику додає глибину та різноманітність кожній місії.

Гравці стикаються з виборами щодо того, як підходити до завдань, що пропонують як історичну точність, так і гнучкість. Система супресії, можливість кидати гранати та заряди, а також особливі дії, такі як гарматні вистріли, додають стратегічність грі.

Геймплей в Company of Heroes – це досить різноманітний та захоплюючий досвід, який вимагає від гравця не тільки стратегічного мислення, але й вміння реагувати на швидкозмінюючуся обстановку на полі бою.

Кожен етап гри відображає певну операцію під час Другої світової війни. На мапці в кутку екрану відображаються всі доступні завдання та точки захоплення. Гравцю доводиться приймати стратегічні рішення та вести свої підрозділи до виконання завдань.

Важливим аспектом геймплею є використання укриття. Кольори маленьких щитів вказують на ефективність кожного виду укриття, де зелений є найефективнішим. Гравці повинні уважно вибирати позиції для своїх військових, щоб мінімізувати втрати від ворожих атак.

Окремі підрозділи мають унікальні можливості, наприклад, парашутисти можуть будувати загорожі, класти міни та створювати структури на точках захоплення. Спостережні пункти та форвардні бази розблоковуються протягом гри та дозволяють гравцю покращити свої можливості.

Сценарії включають у себе як скриптовані події, які відтворюють історичні факти, так і моменти, де гравцю надається воля вибору у методах досягнення завдань. Це може бути вибір між швидкими нападами на два MG42 або використанням мінометів для атаки здалеку. Система супресії додає реалізму грі: гравці можуть використовувати вогонь, щоб змусити ворога сповільнити рух і практично зафіксувати його на місці.

Завдяки різноманітним можливостям кожного підрозділу та інноваційним стратегічним можливостям, “Company of Heroes” пропонує глибокий геймплей, який завжди залишає простір для творчості та стратегічних вирішень. Ця гра не просто відображає історичні події Другої світової війни, але й забезпечує надзвичайно захопливий іммерсивний досвід для гравців.

Графіка в “Company of Heroes” на консолі Nintendo Switch, хоч і не вражає надсучасністю, все ж виконана з урахуванням особливостей консолі та старанно адаптована для неї.

Гра працює із частотою 30 кадрів на секунду як у режимі підключеного до док-станції, так і в режимі переносної консолі, зі збереженням природного роздільної здатності 1080p і 720p відповідно. Графічні налаштування можуть не бути надто вражаючими, але гра при цьому виглядає добре на екрані Switch.

Особливу увагу слід приділити роботі над інтерфейсом користувача, який був адаптований під консоль. Він легко читається на екрані Switch, і кнопки та міні-карти виглядають добре вписані в загальний вигляд гри.

Звісно, однак є питання щодо плавності у режимі кат-сцен. Хоча видавець заявив, що гра працює із стабільними 30 кадрами на секунду, в кат-сценах це не завжди спостерігається. Іноді кат-сцени можуть викликати відчуття “дюймовки” та дещо гальмувати геймплей.

Незважаючи на ці зауваження, “Company of Heroes” на Nintendo Switch виглядає пристойно і зберігає атмосферу гри, що, безумовно, важливо для іммерсивного геймплею. Графіка може не бути найсучаснішою, але вона гармонійно вписана в консольний формат та залишається вірною оригіналу, забезпечуючи відмінний геймплей для шанувальників стратегічних ігор на Nintendo Switch.

Один із питань, які залишаються відкритими, – це відсутність мультиплеєра під час виходу гри. Гра, якісно пристосована для онлайн битв, і відсутність цього режиму може бути розчаруванням для фанатів. Однак розробники обіцяють додати мультиплеєр у подальших оновленнях, що є хорошою новиною для тих, хто бажає змагатися з іншими гравцями у стратегічних битвах.

Одним з ключових аспектів “Company of Heroes” є реалістичний ігровий досвід. Від аутентичних звуків танків до криків солдат, затиснутих під вогнем ворога, графічний та звуковий дизайн надають ігровому світові глибокий і правдивий характер. Головна особливість гри – це система супресії, яка дозволяє гравцям уповільнювати рух ворога та підтримувати контроль над полем бою. Ця функція додає стратегічний елемент інтеракції з ворогами, дозволяючи краще контролювати ситуацію на полі бою.

Також важливо відзначити різноманітність завдань та ігрових сценаріїв. Гра пропонує гравцям багато можливостей вибору шляху досягнення цілей. Це може включати в себе тактику штурму, використання артилерії або навіть знищення будівель для обходу ворога. Сценарії також включають різні типи завдань, від оборони до завдань спеціального призначення, що додає різноманітність і непередбачуваність геймплею.

Company of Heroes на Nintendo Switch пропонує надзвичайно насичений геймплей, де кожне рішення може впливати на результат битви. Графіка, звук та ігровий досвід об’єднуються, щоб створити інтенсивний стратегічний світ, який залучає гравця і залишає незабутні враження.

Company of Heroes на Nintendo Switch – це відмінний вибір для любителів стратегічних ігор. Ця гра зберігає історичну достовірність та споживацьку цінність для гравців, адаптуючи ігровий досвід до особливостей консолі. Всільності управління, глибокий геймплей та інновації в бою роблять “Company of Heroes” незабутньою грою для консолі Nintendo Switch. Розробники мають деякі аспекти, над якими працювати, але загальний досвід гри заслуговує на високу оцінку.

Company of Heroes відома своєю глибокою та захоплюючою стратегією, і версія для Nintendo Switch не розчаровує в цьому плані. Гра пропонує багатий і складний стратегічний досвід, який вимагає від гравців критичного мислення та прийняття рішень, що матиме глибокий вплив на результат битв.

Одним із ключових елементів стратегії в грі є використання укриття та місцевості. Гравці повинні ретельно розташувати свої підрозділи, щоб скористатися перевагами природних укриттів, таких як будівлі, стіни та живоплоти, щоб мінімізувати втрати та збільшити шанси на успіх. Система щитів із кольоровим кодуванням надає цінну інформацію про ефективність прикриття, допомагаючи гравцям приймати зважені рішення про те, де розмістити свої війська.

Окрім ефективного використання прикриття, гравці також повинні враховувати склад своїх сил. Company of Heroes має широкий вибір одиниць, кожна зі своїми сильними та слабкими сторонами. Створення збалансованої армії та пристосування до змін на полі бою є важливими для успіху. Наприклад, піхотні підрозділи чудово утримують позиції та захоплюють точки, тоді як танки можуть забезпечити вогневу міць і мобільність. Снайперські та кулеметні групи пропонують спеціалізовані ролі в наданні підтримки та придушенні ворога.

Система придушення гри додає рівень складності стратегії. Коли підрозділи знаходяться під вогнем, вони можуть бути придушені, що робить їх менш ефективними та більш уразливими. Гравці можуть використовувати пригнічувальний вогонь, щоб уповільнити просування ворогів, притиснути їх і створити можливість для своїх підрозділів рухатися або атакувати. Оволодіння системою придушення має вирішальне значення для контролю над ходом бою.

Компанія Героїв також наголошує на управлінні ресурсами. Гравці повинні забезпечити критичні точки ресурсів на карті, такі як боєприпаси та паливо, щоб фінансувати виробництво одиниць і модернізацію. Рішення про те, як розподіляти ресурси та коли інвестувати в технологічні оновлення, є важливою частиною процесу прийняття стратегічних рішень.

Крім того, гра пропонує різноманітні цілі місій, для досягнення яких потрібні різні стратегії. Деякі місії можуть бути зосереджені на захисті позиції, тоді як інші включають наступальні операції. Гнучкість того, як гравці можуть підходити до цих цілей, дозволяє креативно та різноманітно стратегічно мислити. Гравці можуть розпочати фронтальний штурм, застосувати тактику «удари та втечи» або використати спеціальні здібності, щоб отримати перевагу.

+ Глибокий і захоплюючий стратегічний геймплей.

+ Автентична атмосфера Другої світової війни.

+ Різноманітність підрозділів і тактик.

+ Динамічне покриття та механіка місцевості.

+ Система придушення додає реалізму.

+ Управління ресурсами та оновлення технологій.

– Відсутність багатокористувацького режиму при запуску.

– Випадкові проблеми з частотою кадрів у роликах.

– Немає підтримки сенсорного екрану під час битв.

– Деякі проблеми з продуктивністю в портативному режимі.

7.3

Company of Heroes на Nintendo Switch пропонує насичену та автентичну стратегію Другої світової війни з глибоким геймплеєм, захоплюючими тактичними завданнями та різноманітністю юнітів. Зосередженість гри на прикритті, місцевості та системі придушення додає реалізму в битви. Однак недоліком є відсутність режиму для кількох гравців під час запуску та випадкові проблеми з частотою кадрів у роликах. Тим не менш, загальний захоплюючий і складний стратегічний геймплей робить його обов’язковим для любителів цього жанру. З потенційними оновленнями та вдосконаленнями він має потенціал стати видатним заголовком на платформі.

ОГЛЯ Project Blue

Assassin’s Creed Mirage від Ubisoft встановила новий рекорд у 9 поколінні.