ОГЛЯ Rack and Slay

У світі, де розробники ігор завжди намагаються щось змішати, Rack and Slay привернула мою увагу своєю унікальною передумовою: поєднанням точності пулу з непередбачуваністю рогаліків. Це така ідея, яка змушує вас задуматися: «Чому ніхто раніше цього не пробував?» Але, як і в багатьох експериментах, не все йде за планом. Хоча концепція інтригуюча, *Rack and Slay* зрештою намагається забезпечити повне задоволення.

Уявіть собі, що ви граєте в більярд, але замість того, щоб просто націлитися на ідеальний удар, ви також уникаєте пасток і маєте справу з ворожими м’ячами, які не просто призначені для того, щоб їх забити – вони готові дістати вас. Це основна ідея Rack and Slay. Кожен раунд представляє вам новий набір випробувань, чи то стратегічно розташовані шипи навколо столу, чи спеціальні навички, які ви можете підібрати, щоб отримати перевагу. Мета? Очистіть стіл, перш ніж закінчаться ходи. Якщо ви не можете, ваше здоров’я постраждає, і тиск зростає, коли ви переходите до наступного раунду.

Цей поворот у класичній грі в більярд є освіжаючим, і, безперечно, ви можете отримати задоволення від спробування різних стратегій залежно від вибраних покращень. Можливо, ви виберете посилення, яке дозволить вам вибухати ворожі кулі зі столу, або, можливо, ви виберете щось більш витончене, як-от покращення контролю кута. Потенціал для різноманітного ігрового процесу є, але проблема в тому, що він просто недостатній.

Якщо ви фанат більярду, ви знаєте, що частина гострих відчуттів полягає в точності — правильному ударі по м’ячу, застосуванні ідеальної кількості обертів і спостереженні, як ваші ретельні розрахунки окупаються. На жаль, *Rack and Slay* не повністю вловлює цю магію. По-перше, ви не можете обертати м’яч, а це означає, що ви втрачаєте цілий рівень контролю, який робить більярд таким задоволеним. Без нього ваші кадри здаються дещо рівними, ніби ви просто переглядаєте рухи.

Фізика гри також залишає бажати кращого. М’ячі рухаються не так, як ви очікували б; вони надто стрибучі, надто легкі, тому весь досвід виглядає більше аркадним, ніж реалістичним. Це не порушує угоду, але забирає від занурення, особливо якщо ви звикли до справжнього. Якщо поєднати це з відсутністю витонченості удару, стане зрозуміло, що Rack and Slay — це радше новинка, ніж справжній більярдний досвід.

Rack and Slay у жодному разі не погана гра. У нього унікальна концепція, і тут безперечно є чим розважитися, особливо якщо ви фанат roguelikes і шукаєте щось трохи інше. Наразі гра доступна в Nintendo Switch eShop за 5,99 доларів США, тому це невелика інвестиція, якщо вам цікаво.

Тим не менш, якщо ви серйозний гравець у більярд, ви можете бути трохи розчаровані. Спрощений ігровий процес і нереалістична фізика просто не пропонують тієї глибини чи точності, які роблять більярд таким приємним. І якщо ви врахуєте, що на Switch є інші ігри в більярд, які краще справляються зі збереженням цього досвіду, важко не розглядати Rack and Slay як втрачену можливість.

У своїй основі Rack and Slay зберігає знайоме відчуття басейну. Ваша головна мета — очистити стіл, занурюючи кулі в лузи або маючи справу з ними творчими способами, наприклад, використовуючи шипи, щоб проколоти ворожі кулі. Між раундами ви можете вибирати різні вдосконалення, які можуть змінити вашу стратегію, будь то посилення, щоб підривати кулі зі столу, або покращення, яке покращує ваше прицілювання.

Ось де все стає трохи складніше. Хоча концепція гри інтригуюча, вона не зовсім забезпечує глибину, на яку можна сподіватися. Значною частиною того, що робить більярд таким задоволенням, є можливість застосувати до м’яча обертання або «англійську». Цей елемент керування дає змогу вдосконалювати ваші удари та робити гру динамічною та майстерною. На жаль, Rack and Slay не має цієї функції, а це означає, що вам залишається більш проста форма гри. Без можливості обертання м’яча ігровий процес може здатися дещо повторюваним і менш захоплюючим.

Фізика також не дуже допомагає. М’ячі в Rack and Slay часто здаються занадто легкими та стрибучими, а рухи здаються більш придатними для аркадної гри, ніж для реалістичної симуляції басейну. Це може призвести до деяких неприємних моментів, коли кулі рикошетять не зовсім зрозумілими способами, скидаючи вашу стратегію та роблячи гру дещо хаотичною.

Одним словом, Rack and Slay привносить цікавий поворот у більярд, але його виконання залишає бажати кращого. Відсутність контролю обертання та дивна фізика м’яча роблять ігровий процес менш задовільним, ніж могло б бути. Якщо ви шукаєте казуальну гру з унікальним обертом, можливо, її варто переглянути. Але якщо вам подобається глибина й точність традиційного басейну, ви можете бути дещо розчаровані.

Що стосується графіки, Rack and Slay пропонує функціональний, але не особливо новаторський вигляд. У грі використовується чиста, зрозуміла естетика, яка виконує свою мету, не розсуваючи жодних візуальних меж.

Столи та м’ячі відтворені в стилізованій, майже мультяшній манері, що надає грі легкого та доступного відчуття. Яскраві кольори та чітке зображення дозволяють легко розрізняти різні елементи на столі, наприклад ворожі кулі та пастки. Ця простота допомагає зосередитися на ігровому процесі, особливо коли все починає ставати хаотичним.

Однак графіці бракує блиску та деталей, які могли б виділити гру. Середовища та об’єкти не мають насичених текстур або складних деталей, які можна побачити в іграх з інтенсивною графікою. Анімація функціональна, але не дуже плавна, що може зробити ігровий процес менш динамічним. Загальний дизайн досить приємний, але мало справляє враження або глибоко занурює гравців у світ гри.

По суті, Rack and Slay має чітку та зручну графіку, але не має особливого візуального ефекту. Художній стиль гри чарівний своєю простотою, але він не зовсім підносить досвід за межі базового функціонального рівня.

+ Поєднує класичну механіку басейну з елементами roguelike

+ Зручна для читання графіка, яка ефективно виділяє елементи гри.

+ Strategic Choices має різноманітні вдосконалення, щоб адаптувати вашу стратегію гри.

– Відсутність контролю обертання обмежує витонченість удару та стратегію.

– Кулі Unrealistic Physics Balls мають відскок, схожий на аркадний, схожий на справжній більярд.

– Повторюваний ігровий процес Спрощена механіка з часом може стати одноманітною.

– Візуалізація чітка, але не має деталей і блиску.

геймплэй - 6.6
графічны - 5

5.8

Rack and Slay — це рольова гра в жанрі бойовик, яка зосереджена на швидких битвах і зборі здобичі. Гравці досліджують процедурно згенеровані підземелля, борючись із натовпами ворогів і збираючи широкий спектр зброї та спорядження. У грі поєднано механіку хак-енд-слеш і прогрес персонажа, пропонуючи задовільне поєднання викликів і нагород

ОГЛЯ The Godfeather: A Mafia Pigeon Saga

Valve офіційно анонсувала гру Deadlock.