ОГЛЯ Prince of Persia: The Lost Crown

Привіт, друзі геймери! Нещодавно я занурився у світ Prince of Persia: The Lost Crown на консолях Xbox Series X і S, і я хочу поділитися з вами деякими думками. Цей огляд — індивідуальний погляд на останню частину серії «Принц Персії».

Отже, уявіть собі: минуло цілих 35 років відтоді, як OG Prince of Persia вийшов на сцену на Apple II у 1989 році. Перемотайте вперед, і ми маємо справу з абсолютно новою атмосферою в The Lost Crown. Забудьте про піски часу та оновлення 2008 року – це стане для вас новим обличчям, Саргоном, озброєним мечем і платформним героєм із Безсмертних.

У Саргона є все – навички володіння мечем, акробатика та класична атмосфера героя. Історія починається з його місії з порятунку справжнього принца Персії. Поворот сюжету: Безсмертні зраджують його, і він кидається носом у яму. Класичне налаштування героя, чи не так?

Зараз гра триває приблизно 20 годин, і, повірте мені, це американські гірки, які дивують на платформу. Ubisoft Montpellier, люди, що стоять за серією Rayman, досягли цього. У грі є правильне поєднання кінетичного екшену, чуйного бою та вбивчого дизайну рівнів. Саргон — це не просто звичайний герой — це маестро, що змінює час і стрибає з платформи.

У міру вашого прогресу Саргон набуває навичок, які перетворюють його з героя, що рухається рукою, на чарівника, який змінює реальність у часі. Я не буду розповідати про його здібності – виявити їх самому – половина задоволення. Але ось що: гра зберігає свіжість, представляючи нові речі в потрібний момент.

«Втрачена корона» проведе вас через густі ліси, піщані пустелі та паризькі храми. Це візуальне задоволення, а атмосферний саундтрек навіть додає дозу цілковитого жаху під час мандрівки печерою. Розмова про зміну настрою!

Бої з босами? Перевірте. Барвистий і складний. У грі є секрети, знання, предмети колекціонування та безліч ярликів. Це швейцарська сирна карта світу, і вам сподобається досліджувати кожен куточок.

Що відрізняє цю гру від інших, так це те, що вона обслуговує як шанувальників хардкорних платформерів, так і новачків. Здатність Memory Shard геніальна – натисніть, зробіть скріншот і позначте загадки або маршрут. Це як в Assassin’s Creed, але краще.

Колекційні амулети додають дещицю налаштувань, збільшуючи ваші атаки та здоров’я, водночас даючи вам круті рухи. І зрозумійте це: меню спеціальних можливостей кардинально змінює правила гри. Ви можете налаштувати вікна ухилення, парирувати час і навіть налаштувати складність для індивідуального досвіду.

Продуктивність на Xbox? Плавне плавання, з кількома збоями тут і там – випадкові заїкання та вороги, що збиваються на пейзажі. Але привіт, це не псує задоволення.

Принц Персії: Втрачена корона – це вибух. Ubisoft представила свіжий погляд на франшизу, яка поєднує ностальгію та інновації. Незалежно від того, чи ви затятий фанат, чи звичайний гравець, це перемога. Сподіваємося на більше пригод принца Персії з боковим прокручуванням

The Lost Crown — це 2,5D-феєрія платформи, яка гладка, як масло. Керувати Саргоном нагадує мрію – незалежно від того, граціозно він ковзає по підлозі чи легко стрибає між платформами та стінами. Це нагадування про класичну дію з бічним прокручуванням в оригінальній грі, і, хлопче, це доповнює атмосферу.

Саргон не ваш звичайний герой. У міру проходження гри він еволюціонує від вправного фехтувальника до маестро, який маніпулює часом. Введення часових здібностей додає динамічний рівень до головоломок платформера. Уявіть, що ви перемотуєте час назад, щоб виправити помилку, або зупиняєте час під час стрибка – це кардинальна зміна, яка тримає вас напоготові.

Давайте поговоримо про бій. Стандартна складність кидає на вас суміш скелетів, упирів та іншої гидоти, зберігаючи бій напруженим і заснованим на парируванні. Коли ви збільшуєте складність, це стає складним танцем точності та часу. Бойова система чутлива та хрустка, винагороджуючи ідеальні парирування яскравими спеціальними ефектами та обробкою, які додають задоволення.

Бої з босами — це яскраве видовище, кожне з яких пропонує унікальне випробування. Гра перенесе вас у подорож пишними лісами, піщаними пустелями та високими паризькими храмами. Різноманітні середовища не просто радують око – вони впливають на ігровий процес. Очікуйте зіткнутися з хитро розробленими головоломками та завданнями, які зроблять кожне місце незабутнім.

The Lost Crown відрізняє його темп. Нові здібності з’являються в потрібний момент, зберігаючи свіжість основного циклу гри. Це тонкий баланс між завданням гравцеві та гарантією того, що досвід не застарів. Результат? 20-годинний бенкет головоломок на платформі, який виглядає як ідеальний розвиток навичок і викликів.

Тепер давайте поговоримо про те, щоб зробити гру доступною для всіх. Здатність «Осколок пам’яті» — це геніальний витвір, який дозволяє позначати місця та головоломки за допомогою скріншотів. Колекційні амулети додають рівень налаштування, покращуючи різні аспекти ігрового процесу. Крім того, є вичерпне меню доступності – скарбниця опцій, яка підходить як для досвідчених гравців, так і для новачків. Налаштуйте вікна ухилення, налаштуйте час парирування або ввімкніть допомогу на платформі – гра адаптується до вашого стилю.

З технічної сторони The Lost Crown забезпечує плавну роботу на Xbox Series X і S. Звичайно, на максимальній швидкості час від часу можуть виникати заїкання, а вороги можуть збиватися на пейзажі під час синього місяця. Але будьмо правдивими: ці незначні збої схожі на крихітні проблиски на бездоганному радарі.

Prince of Persia: The Lost Crown — це ігровий рай. Ubisoft Montpellier не просто повернула класику; вони винайшли його заново. Поєднання плавної платформи, інноваційної механіки, що змінює час, і різноманітних бойових випробувань робить цю гру обов’язковою для всіх, хто жадає платформерних пригод, які вражають усі потрібні ноти. Приготуйтеся ковзати, стрибати та перемотувати час назад – «Втрачена корона» — це подорож, яку варто здійснити.

З самого початку «Втрачена корона» занурює вас у візуальний гобелен, який одночасно захоплює дух і різноманітний. Уявіть себе, як ви пересуваєтеся через пишні, яскраві ліси, які кишать життям, долаєте широкі, залиті сонцем пустелі, які простягаються настільки далеко, що сягає око, і піднімаєтесь на високі дахи величних паризьких храмів. Кожне середовище виглядає як шедевр ручної роботи, а увага до деталей вражає.

Що відрізняє The Lost Crown від інших, так це його здатність сплести переконливу розповідь у своєму середовищі. Локації – це не просто фони; вони є невід’ємною частиною оповідання. Коли Саргон вирушає на пошуки, середовище оживає, розповідаючи власні історії. Темні вологі печери створюють атмосферну подорож повним жахом у супроводі звукового супроводу, який чудово доповнює моторошну атмосферу. Поєднання візуального та звукового дизайну – це те, де справді відбувається магія.

Кожен закуток у The Lost Crown є потенційним ігровим майданчиком для платформерів. Дизайн рівнів — це справжній витвір мистецтва, який містить хитромудро створені структури, які просто необхідно досліджувати. Підйом по стінах, перестрибування між платформами та плавне переміщення крізь середовище викликають відчуття плинності, яке віддає належне оригінальному принцу Персії. Йдеться не лише про рух вперед; мова йде про оволодіння мистецтвом обходу.

Дизайн рівнів полягає не лише в тому, щоб виглядати красиво, а в тому, щоб представляти виклики, які залучають розум гравця. Розумно розташовані головоломки та перешкоди плавно інтегровані в середовище. Щоб подолати ці випробування, потрібне поєднання розвиваючих здібностей Саргона та кмітливості гравця. Це танець часу, стратегії та майстерності, який гарантує, що подорож буде захоплюючою від початку до кінця.

Досліджуючи величезний світ The Lost Crown, слідкуйте за таємницями, знаннями та прихованими скарбами. Середовище насичене деталями, які розповідають історії про гру. Предмети колекціонування та ярлики — це не просто нагороди; вони спонукають глибше занурюватися у світ, розкривати його таємниці та додавати шари до загального досвіду.

Бої з босами в The Lost Crown — це більше, ніж просто епічні зіткнення; вони розміщуються на тлі, що додає битвам кінематографічної нотки. Кожна арена розроблена так, щоб доповнювати унікальні виклики, які ставлять боси. Це не просто перемога над ворогом; йдеться про оволодіння середовищем, щоб вийти переможцем. Дизайнери рівнів створили арени, які перетворюють кожну зустріч з босом на незабутнє видовище.

Незважаючи на ретельно продумане середовище, The Lost Crown дарує гравцям відчуття свободи. Швейцарський сирний мультфільм на карті світу заохочує до дослідження, а рівні пропонують кілька шляхів для відкриття. Незалежно від того, чи це пошук прихованого ярлика, чи натраплення на таємну область, гра винагороджує цікавість і заохочує гравців зробити подорож власною.

Prince of Persia: The Lost Crown є свідченням майстерності дизайну рівнів. Ubisoft не просто створила гру; вони створили світ, який манить гравців зануритися в його красу та виклики. Це не просто платформер; це захоплюючий досвід, який демонструє магію, яка виникає, коли середовище та дизайн рівнів виконуються з пристрастю та точністю. Приготуйтеся бути зачарованими, подорожуючи захоплюючими царствами The Lost Crown.

Звуковий дизайн The Lost Crown полягає не лише у створенні фону; це ключовий гравець у розповіді історій. Аудіосигнали під час ключових моментів покращують розповідь, додаючи емоційної глибини подорожі. Від карколомної напруги сутички з босом до моторошної тиші темної печери, кожна нота та звуковий ефект служать певній меті, створюючи кінематографічний досвід, який резонує з гравцями.

А тепер давайте поговоримо про музичний супровід – шедевр, який підносить «Втрачену корону» до епічних розмірів. Саундтрек гри, ретельно скомпонований відповідно до тону кожного моменту, не що інше, як зачаровує. Незалежно від того, чи берете ви участь у жорстоких бойових діях чи насолоджуєтеся спокоєм стародавнього храму, музика плавно адаптується, покращуючи загальну атмосферу та емоційний вплив ігрового процесу.

Диявол криється в деталях, і «Втрачена корона» доводить це за допомогою динамічних звукових ефектів. Дзвенчання меча Саргона, ритмічні кроки, коли він пересувається платформами, і задовольняючий свист здатності змінювати час – саме ці тонкі нюанси роблять ігровий процес неймовірно тактильним. Увага до деталей у звуковому дизайні гарантує, що кожну дію не просто видно, а й відчувається.

Бої з босами в The Lost Crown — це не просто брязкіт мечів; це симфонічні розбірки. Музичні крещендо під час цих епічних зіткнень посилюють інтенсивність, синхронізуючи з припливами та відпливами бою. Поєднання візуального видовища та музичного блиску перетворює кожну битву з босом на незабутнє, захоплююче враження.

Пам’ятаєте те повне занурення в жах у темних вологих печерах? Атмосферний хоррор був би неповним без запаморочливого саундтреку. Аудіо в цих сегментах не просто створює настрій; це невід’ємна частина досвіду жахів, що перетворює кожен крок крізь дзвінкі печери в моторошну та незабутню подорож.

Зрештою, звук і музика The Lost Crown досягають якогось чарівного емоційного резонансу. Незалежно від того, чи то переможна музика після складної головоломки, чи то меланхолійні нотки, що супроводжують поворот сюжету, аудіоелементи підключають гравців до емоційних ритмів історії. Це не просто грати в гру; це про переживання захоплюючої одіссеї через звук.

Від плавності рухів Саргона до складно розробленого середовища, гра віддає належне своєму корінню, водночас охоплюючи сучасні ігрові стандарти. Інноваційні здібності, що змінюють час, і динамічний бій додають глибини ігрового процесу, створюючи гармонійний баланс між викликом і доступністю.

Дизайн рівнів є шедевром, пропонуючи не тільки візуально приголомшливі фони, але й складно створені платформи, які ваблять досліджувати. Секрети, головоломки та різноманітне середовище створюють захоплюючий і корисний ігровий ландшафт.

Саундтрек, сам по собі шедевр, збагачує розповідь емоційним резонансом. Кожна нота, звуковий ефект і музичне крещендо служать певній меті, підносячи оповідання до кінематографічних висот. Інтеграція звуку та музики з динамічним ігровим процесом створює аудіовізуальну симфонію, яка покращує кожен аспект ігрового досвіду.

З точки зору продуктивності, The Lost Crown блищить на Xbox Series X і S, з невеликими недоліками, які не погіршують загального задоволення. Спеціальні можливості гри, включно з можливістю «Осколок пам’яті», призначені як для досвідчених гравців, так і для новачків, що робить її гостинною пригодою для всіх.

Зрештою, Prince of Persia: The Lost Crown — це більше, ніж гра; це подорож. Це повернення до витоків улюбленої франшизи зі свіжим поглядом, що готує основу для нової ери пригод із боковим прокручуванням. Коли ми прощаємося з 2023 роком і вітаємо новий ігровий рік, The Lost Crown є маяком досконалості, доводячи, що деякі спадщини не тільки живуть, але й перетворюються на щось справді надзвичайне. Приготуйтеся вирушити в платформерну одіссею, яка залишиться у вашому ігровому серці. The Lost Crown заслужив своє місце серед ігрової еліти.

+ Захоплююча платформерна механіка пропонує плавний і чутливий ігровий досвід.

+ Інноваційні здібності, що змінюють час, додають ігровому процесу унікальний і стратегічний рівень.

+ Приголомшливе та різноманітне середовище створює візуально захоплюючий ігровий світ.

+ Динамічна бойова механіка в поєднанні з чудовими діями, заснованими на парируванні, забезпечують захоплюючий досвід.

+ Складно продумані рівні забезпечують ідеальне поєднання досліджень, головоломок і викликів.

+ Епічні зіткнення з босами на кінематографічному фоні пропонують незабутні моменти, що викликають адреналін.

+ Чарівна музична партитура покращує атмосферу для занурення в гру.

+ Ретельна увага до деталей, від динамічних звукових ефектів до атмосферних елементів жахів, збагачує загальний сенсорний досвід.

+ Плавна продуктивність на Xbox Series X і S з незначними збоями, які суттєво не впливають на загальне задоволення від гри.

– Повторювані зустрічі з ворогом

– через деякий час ігровий процес стане трохи повторюваним

8.8

Prince of Persia: The Lost Crown схожа на американські гірки платформерської розваги з крутими рухами в часі. Але, треба бути правдою, у нього є свої особливості, деякі вороги повторюються, персонажам може знадобитися трохи більше пікантності, і в атмосфері гри є ті випадкові збої. Графіка приголомшлива, а музика вбивча, але це не все веселки та єдинороги. Це гарне доповнення до банди принца Персії.

Продовження Cyberpunk 2077 зараз активно розробляється.

ОГЛЯ Martha’s Dolls